Jouw verbinding met Suriname

OVERHEIDSVOERTUIGEN
VANAF USD 380 VERKOCHT

Gewezen vicepresident Ashwin Adhin

KOGELVRIJE LAND CRUISER
VAN USD 180.000 VOOR USD 4164

De gewezen vicepresident Ashwin Adhin, schoot naar aanleiding van een artikel met de kop: ‘Kogelvrije Land Cruisers van USD 180.000 overgeschreven naar N.V.’, dat werd gepubliceerd in onze editie van zaterdag 25 juli en op onze website geplaatst, flink uit zijn slof op sociale media en beschuldigde ons van “riooljournalistiek” en dat het artikel “los-vast, rommel en last” was. De redactie van De West, besloot kort daarop om in de editie van maandag 27 juli, de benodigde documenten te publiceren die hoorden bij de overschrijving van de voertuigen aan twee verschillende naamloze vennootschappen. Ook hadden wij toen de missive die Adhin in 2015 had getekend in ons bezit, en hebben vervolgens de missive van 10 juni 2020 afgedrukt, waarin hij eigenhandig had beslist, dat de aanschaf van voertuigen weer anders zou geschieden dan voorheen.

In deze missive stelde Adhin, dat gezien het feit dat ministers van het kabinet Bouterse niet eerder dan in het jaar 2019 in de gelegenheid waren gesteld om dienstvoertuigen aan te schaffen, de duur van de afschrijving van de voertuigen, zeer miniem zou uitvallen. Hiermee bedoelde de ex-vicepresident, dat de overname van de voertuigen zou worden vastgesteld naar rato van 10 procent van de taxatiewaarde. Naar de mening van Keerpunt, werd het woord ‘miniem’ behoorlijk misbruikt, want voertuigen zijn op dieftige wijze verkocht voor extreem lage prijzen. Hoe is het mogelijk dat Ronnie Benschop, oud-minister van Defensie, een Chevrolet kocht van het bouwjaar 2018 voor SRD2.859 (USD380). De ex-minister van Handel en Industrie, Stephan Tsang, ex-minister van Onderwijs, Lilian Ferrier, ex-minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw en ex-minister van Sport- en Jeugdzaken,  Lalinie Gopal, kochten allemaal hun Ssang Young Rexton dienstvoertuig voor een bedrag van ongeveer SRD 21.000 (nog geen USD 5000). Ook de gewezen minister van Openbare Werken, Vijay Chotkan, nam zijn dienstvoertuig, een Ford SUV, voor nog geen SRD 40.000 (USD 5319) mee. Daarnaast heeft de ex-minister van Buitenlandse zaken, Yldiz Pollack-Beighle, een Toyota Prado van het bouwjaar 2015 gekocht voor SRD 5673 (USD 754).

Al deze voertuigen zijn op 9 juli, een week voor de inauguratie van de nieuwe regering verkwanseld, waarvan sommige voertuigen niet voorzien waren van een bijbehorend resolutienummer. Hiervoor hadden wij nog voor de uitslag van de verkiezingen, voor gewaarschuwd. Keerpunt zou er geen moeite mee hebben gehad als de ministers realistische prijzen hadden betaald voor de voertuigen. Ook ex- vicepresident Adhin, heeft geen afstand gedaan van de ‘kogelvrije Land Cruiser’, want hij heeft namelijk twee zwart gelakte SUV’s overgenomen voor een stukprijs van SRD 30.000, omdat hij ‘bulletproof’ wilde blijven paraderen. Keerpunt kan zich nog steeds niet voorstellen, dat Adhin het nodig acht om in een kogelvrije auto rond te rijden. Wat wij ook niet begrijpen, is dat de huidige regering deze schurkerij zo laat.