DNA-voorzitter Bee
legt accent op politieke verbroedering

Parlementsvoorzitter Marinus Bee citeerde de Chinese filosoof Conficius:
'In een goed geregeerd land is armoede iets om je over te schamen en in een slecht geregeerd land is rijkdom iets om je over te schamen.'

Toespraak voorzitter van De Nationale Assemblee na de inauguratie van
president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk.

Politieke verbroedering en de kracht van democratie waren de rode draad van de felicitatieboodschap van Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee, na de inauguratie van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk.
Hij vindt de inauguratie van de twee het antwoord op degenen die hebben getwijfeld aan de kracht van de democratie of in de droom van politieke verbroedering.

"Het antwoord is gegeven door de first voters, jong, oud, alle stemgerechtigden die urenlang in de rij hebben gestaan om hun stem uit te brengen in de wetenschap dat hun stem het verschil kon en zou uitmaken." Bee zei dat de stem van de kiezer heeft geleid tot een moment van hoop, van verwachting en een moment van besef dat iedere stem belangrijk is en verdient om gehoord te worden.

"Velen hebben dit moment bekritiseerd als een verbond tussen verschillende etniciteiten, maar voor mij is het slechts de verbroedering van twee Surinaamse zonen. U volgde het pad van de meeste weerstand en staat nu aan de vooravond van een welvarende verbintenis die vertrouwen weerspiegelt." De parlementsvoorzitter stelde dat Suriname heeft overwonnen. Hij heeft er geloof in dat "onder uw voortvarend leiderschap ons geliefd Suriname zal worden herbouwd."

Hij vindt dat de Surinaamse samenleving met de inauguratie van Santokhi en Brunswijk de boodschap heeft gehad dat met een "oneindige hoeveel tijd om je dromen" te realiseren, "de tijd om je innerlijke voortreffelijkheid te omarmen altijd nu is."
Bee stelde dat de twee hebben durven dromen, ondanks momenten waarop die droom buiten hun bereik leek. "U bent het schoolvoorbeeld dat factoren als etniciteit, herkomst en religie niet bepalend zijn voor het verwezenlijken van dromen." Hij vindt dat het bewijs is geleverd dat in ieder de potentie huist om ultieme hoogten te bereiken, zolang de bewuste keus wordt gemaakt om beter te streven. "U bent het bewijs dat wanneer je hoger reikt dan de aangegeven lat, je ertoe wordt gedwongen om je grenzen te overstijgen."


Voor Bee vormen president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk dan ook tezamen met de mensen uit alle districten, één dynamisch Suriname. Hij gaf hen de boodschap mee dat ze de kloof tussen arm en rijk moeten verkleinen.
De parlementsvoorzitter citeerde de Griekse Socrates als sluitstuk van zijn felicitatie;

"Sluit niet snel vriendschappen, maar blijf een eenmaal gesloten vriendschap altijd trouw."

Steun radio Tamara / Damsko met een vrijwillige bijdrage op rekening: NL58 INGB 0000067070
Ten name van:  I.D.C.C. Damsko 

Radio Tamara is een zender uit Amsterdam gericht op de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname.
De beste muziek, de laatste hits en actueel nieuws dagelijks live te beluisteren online!