Surinaams elftal krijgt kwaliteitsimpuls
met zeven
'Europese' profs

Ryan Donk (m) viert het winnen van het EK met Jong Oranje in 2007 ANP

Het Surinaamse voetbaleftal krijgt, in de week nadat het zich geplaatst heeft voor de Gold Cup, een flinke kwaliteitsimpuls.

Tot vorige week moesten Nederlandse spelers met Surinaams bloed nog hun Nederlandse nationaliteit inleveren als ze voor Suriname wilden uitkomen, maar door een zogeheten sportpaspoort is dat niet meer nodig.

Daardoor kan bondscoach Dean Gorré eindelijk putten uit het grote aanbod aan profs uit de Europese competities.

Zo maakte voormalig Excelsior-speler Nigel Hasselbaink (Hapoel Beer Sheva) eerder deze maand als eerste gebruik van de nieuwe regelgeving. Hij liet direct zien van waarde te zijn door in zijn eerste twee wedstrijden twee assists te geven en een keer te scoren.

Leerdam, Chery en Nelom

De volgende profs die Suriname nu komen versterken zijn: Kelvin Leerdam (Seattle Sounders), Ryan Donk (Galatasaray), Florian Jozefzoon (Derby County), Tjaronn Chery (Maccabi Haifa), Diego Biseswar (PAOK Saloniki), Mitchell Donald (Malatyaspor) en Miquel Nelom (Willem II).

Over een paar dagen, op 27 november, kunnen de nieuwe internationals al in actie komen wanneer Suriname een oefenwedstrijd afwerkt in en tegen Panama.

Bondscoach Gorré is vanwege de goede prestaties van het nationale elftal onderscheiden door president Desi Bouterse.

Gorré werd, met de 44ste Onafhankelijkheidsdag van Suriname in het vooruitzicht (maandag), benoemd tot officier in de Orde van de Gele Ster.

Bron: NOS Voetbal

Steun radio Tamara / Damsko met een vrijwillige bijdrage op rekening: NL58 INGB 0000067070
Ten name van:  I.D.C.C. Damsko 

Radio Tamara is een zender uit Amsterdam gericht op de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname.
De beste muziek, de laatste hits en actueel nieuws dagelijks live te beluisteren online!