Santokhi nieuwe president en Brunswijk vicepresident

VHP-leider Chan Santokhi (links) is gekozen tot president en ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk tot vicepresident. Zoals bekend waren er geen tegenkandidaten. (Foto: Raoul Lith)

Chan Santokhi is zojuist gekozen tot president van de Republiek Suriname en Ronnie Brunswijk tot vicepresident. De vergadering is bijgewoond door alle fracties, waardoor er meer dan 34 leden aanwezig waren in de zaal. Ook al zijn er geen tegenkandidaten, maar de gekwalificeerde meerderheid is vereist om rechtsgeldig gekozen verklaard te kunnen worden.  

De buitengewone openbare vergadering werd bij de opening geleid door Assembleevoorzitter Ronnie Brunswijk. Na benoeming van het stembureau, onder leiding van Krishna Mathoera, heeft Brunswijk de hamer overgedragen aan vicevoorzitter Dew Sharman, aangezien hij zelf kandidaat is. 

Mathoera deelde mee dat de kandidaatstelling op correcte wijze is geschied. De vereiste documenten zijn ook correct bevonden. Sharman stelde vast dat Santokhi verkozen is tot president en Brunswijk tot vicepresident. 

De vergadering is bijgewoond door president Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin. Donderdag vindt de machtsoverdracht plaats. Straks wordt er een persconferentie gehouden door de nieuw gekozen bewindslieden. 


ABC Radio: Buitengewone Openbare Vergadering 13 Juli 2020
Verkiezing van de President en de Vice President van de Republiek Suriname,
ingevolge artikel 91 van de Grondwet

1

2

3

Steun radio Tamara / Damsko met een vrijwillige bijdrage op rekening: NL58 INGB 0000067070
Ten name van:  I.D.C.C. Damsko 

Radio Tamara is een zender uit Amsterdam gericht op de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname.
De beste muziek, de laatste hits en actueel nieuws dagelijks live te beluisteren online!