Vrijdag heeft het hoofdstembureau van Nickerie een openbare vergadering gehouden. De resultaten zijn formeel bekend gemaakt. In het rijstdistrict heeft de VHP 4 zetels behaald. De kandidaten zijn volgens de lijstvolgorde gekozen. Lijsttrekker Harriete Ramdin heeft 3.694 behaald. Zij had bij de vorige verkiezing ook de meeste stemmen, maar kwam niet binnen. Nisha Jhakry volgt haar op met 3.584 stemmen. Op nummer 3 staat Mohamed Gowrie met 2.583 stemmen. Als vierde is Stephen Madsaleh met 1.068  binnengekomen. Jitendra Kalloe op nummer 5 behaalde 854 stemmen. Hij is niet herkozen. In gesprek met Dagblad Suriname zegt Kalloe dat hij het volk van Nickerie wilt feliciteren met het resultaat. De partij heeft 4 zetels en dat is belangrijk. De problemen in het disctrict kunnen nu daadwerkelijk aangepakt worden. Kalloe geeft aan dat hij ook zonder in het parlement te zijn, zal blijven opkomen voor het Nickeriaans volk. De partij heeft ook aangegeven dat er meerdere functies zijn die bij een nieuwe regering ingevuld moeten worden. “Ik blijf natuurlijk beschikbaar voor de partij. In ieder geval wil ik een ieder feliciteren met het behaalde resultaat. Het echte werk zal nu beginnen.”

SAM

Met 52 stemmen meer dan lijsttrekker Hanisha Jairam, gaat de enige parlementszetel van de Nationale Democratische Partij (NDP) in rijstdistrict Nickerie naar Ebu Jones. Jones kreeg op plek nummer 2 van de kandidatenlijst 1510 stemmen. Jairam als lijsttrekker heeft 1458 stemmen behaald en krijgt helaas net als in 2015 weer niet de kans om lid te worden van De Nationale Assemblee.

VHP verdubbelt zetelwinst in Nickerie

De VHP heeft het liefst vier zetels binnengehaald in Nickerie. De NDP valt van twee zetels, terug naar één in het rijstdistrict. Rachied Doekhie die uiteindelijk de VHP heeft ondersteund, zegt aan Starnieuws dat hij NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft gezegd dat de partij zou verliezen in Nickerie. "Maar de voorzitter heeft niet naar mij willen luisteren. Hij heeft zijn veto-recht niet willen uitspreken en Nickerie gelaten voor Ramon Abrahams", zegt Doekhie. Er is gekozen voor kapitaal boven idealisme en daarvoor is de NDP afgestraft. 

In Nickerie werd de NDP-lijst aangevoerd door Hanisha Jairam gevolgd door Ebu Jones, William Waidoe, Erak Fatehmohamed en Rinesh Mangaldeen. Bij de VHP werd de lijst aangevoerd door Harriet Ramdien gevolgd door Niesha Jhakry, Mohamedsafiek Gowrie, Stephen Matzaleh en Jeetendra Kalloe. In 2015 haalde de VHP twee zetels binnen in kiesdistrict 3. Nickerie heeft 23.968 kiesgerechtigden en is goed voor vijf zetels. 

 

De wijze waarop besloten is met Nickerie om te gaan, heeft de achterban van Doekhie ertoe bewogen de VHP te ondersteunen. "In elk geval heb ik geen verraad gepleegd. Ik ben niet overgelopen en heb mijn werk gedaan", zegt Doekhie. De NDP heeft dit slechte resultaat aan zichzelf te danken. "Tja hoe voel ik mij? Je kan nooit blij zijn als je een kind hebt dat doodgaat. Maar deze afgang heeft de NDP aan zichzelf te danken."

Het team van de VHP in Nickerie. Harriet Ramdien zei gisteren overtuigd te zijn van de overwinning. De vierde zetel zat erin volgens Ramdien.