"Dit is niet het einde'

Clif Limbo roept NDPers op:
"Hoop niet op geven!"

Stanvaste Radio 10 Juni 2020

Rechtshulpverzoek Nederland

8 december Proces

Cliff 'Limbo' Limburg heeft NDP'ers opgeroepen de moed niet op te geven door de verkiezingsuitslag. Foto: dWT Archief  

Santhokie's Statement
BNR Radio 

PARAMARIBO - Propagandist Cliffton ‘Limbo’ Limburg heeft leden van de partij in een spraakbericht dat circuleert moed ingesproken. “Wij moeten trots zijn dat we zestien zetels hebben. Het is een terugval van tien, maar het is nog steeds zestien en geen zes. Geen groot verschil met de VHP.”

Limburg geeft in het spraakbericht toe dat het resultaat ook voor hem "heel moeilijk te verkroppen" was, maar dat hij het intussen een plaats heeft kunnen geven. De NDP is van 26 zetels teruggevallen naar zestien. Hij roept in het bijzonder hen die oprecht voor de partij gewerkt en gestemd hebben op om het hoofd niet te laten hangen. Hij vraagt de achterban nadrukkelijk om te blijven staan achter partijleider Desi Bouterse en de ideologie van de partij. "We zijn misschien voor een moment verslagen, maar het is nog niet het einde.

Toch vinden sympathisanten dat de NDP terecht heeft gevraagd om hertelling in Paramaribo. Cherida W. een fervente aanhanger, vindt dat al vanaf het begin zaken verkeerd gingen. Zij stelt het ministerie van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk. De vrouw meent te weten dat het ministerie bij het zoeken naar personeel om stemkaarten uit te delen om specifieke diploma's vroeg. "Die mensen die het werk al jaren hebben gedaan en dus de ervaring al hadden, zijn niet in aanmerking gekomen want de meeste hebben geen diploma. Daar ging het al mis", zegt zij op boze toon tegen de Ware Tijd.

Ze vindt dat het inzetten van niet-ervaren personen ertoe heeft geleid dat stembiljetten niet getekend of geperforeerd waren op de dag van de stemming. Ook het probleem van verkeerd aangeleverde stembiljetten rekent zij het ministerie aan. Over slordigheden in processen-verbaal bij sommige stembureau's, sluit ze vermoeidheid bij het stembureaupersoneel niet uit.

Rendell O., een andere fervente partijaanhanger uit het ressort De Nieuwe Grond, noemt het verzoek om hertelling terecht. "Er komt geen verschuiving in zetels en dat weten wij allemaal, maar je moet dingen wel correct doen." De man vertelt dat op het bureau waar hij gestemd heeft er ook verkeerde stembiljetten waren aangeleverd. Hoewel hij het verzoek om hertelling terecht noemt, heeft hij liever dat de partij gewoon over gaat tot de orde van de dag te midden van de situatie gelet op Covid-19.