De vier leiders tekenen de overeenkomst tot samenwerken.
Van l-r: Gregory Rusland (NPS), Chan Santokhi (VHP), Ronnie Brunswijk (ABOP) en Paul Somohardjo (PL). Beeld: Apinti
e

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft een indringend beroep gedaan op de Surinaamse bevolking om het resultaat van de stembusgang te respecteren. “Laten we als Surinamer dit respecteren. Als we zeggen dat de VHP de kans krijgt voor het presidentschap, dan moeten we dat ondersteunen. Laten we elkaar respecteren ongeacht kleur, ras of geloof. Laten we elkaar vertrouwen.”

Brunswijk heeft samen met VHP-voorzitter Chan Santokhi, NPS-leider Gregory Rusland en PL-voorman Paul Somohardjo een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hij stelde de aanhangers van de huidige regering  gerust. “Misschien is er angst aan de andere kant dat we een heksenjacht gaan voeren. We gaan dat niet doen.” Hij voegde eraan toe dat ze alle Surinamers erbij willen betrekken om het land tot grotere hoogten te brengen.

“We geven de verzekering dat we niet overgaan tot rancuneuze handelingen. Wat we vragen is dat zij de uitslag van de verkiezingen respecteren. Laten we het vertrouwen geven aan de man die het volk heeft gekozen.” Brunswijk vroeg eenieder om te laten zien dat we als Surinamer laten zien dat we niet naar etniciteit kijken.

Hij zei dat velen schuin naar hem keken en dachten dat hij misschien de stap naar de NDP zou maken. “Ik zeg het nogmaals Brunswijk gaat de uitslag respecteren. Ik ga niet samenwerken met de NDP.” Hij merkte op dat God hem gelukkig niet in die positie heeft geplaatst dat hij met de NDP moet samenwerken. “Laten we vertrouwen stellen in Santokhi.” Hij stelt dat de partijen die vanmiddag de samenwerking hebben getekend, samen in de oppositie hebben gezeten. Ze hebben samen met het bijltje gehakt. “We gaan alles samendoen, we gaan samen dit land tot hogere hoogten brengen.”

NPS-voorzitter Gregory Rusland zei dat ze er trots op zijn dat ze die ondersteuning kunnen geven om Suriname uit het slop te halen. Er moet verandering komen…we hebben het gehad in de afgelopen tien jaar.” Rusland is ervan overtuigd dat Suriname de potentie heeft. “Hand in hand, zij aan zij zullen wij werken aan een beter Suriname. We gaan Suriname redden.” Hij benadrukte ook zijn ondersteuning aan Santokhi als president van Suriname.

De VHP-leider zegt dat er consultaties worden gehouden met politieke partijen die hebben deelgenomen aan de verkiezingen. Ook zij die geen zetels hebben gehaald. De samenwerkende partijen gaan politiek draagvlak en een breder sociaal draagvlak zoeken voor hun regeerprogramma. Er zijn ook gesprekken met de vakbeweging, het bedrijfsleven en sociale organisaties in het vooruitzicht gesteld. Het regeerprog

Steun radio Tamara / Damsko met een vrijwillige bijdrage op rekening: NL58 INGB 0000067070
Ten name van: I.D.C.C. Damsko

Radio Tamara is een zender uit Amsterdam gericht op de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname.
De beste muziek, de laatste hits en actueel nieuws dagelijks live te beluisteren online!