Brokopondo: ABOP, NDP en BEP verdelen zetels

Dolblije Pokie: “We hebben hard ervoor gewerkt”

Diana Pokie is gekozen in het kiesdistrict Brokopondo gekozen voor een nieuwe termijn als assembleelid voor de ABOP. Ze is bijzonder blij met het behaalde resultaat dat haar partij volgens de voorlopige cijfers heeft behaald. De geel-zwarte partij heeft voor het eerst sinds haar bestaan twee zetels behaald in Brokopondo.

Pokie zegt dat het werk dat de partij heeft verzet beloond is. Voor de ABOP was het niet gemakkelijk om als oppositiepartij te bewegen tussen de coalitiepartijen NDP en BEP die alle luxe hadden om aan de slag te gaan.

De ABOP heeft volgens Pokie op gegeven moment een andere strategie moeten toepassen om toch de politieke boodschap van de partij over te brengen aan de gemeenschap. In Brokopondo was het een grote uitdaging, stelt de politica.

Zij is de kiezers dankbaar dat zij geloof hebben gehad in de boodschap van de ABOP. “We zullen hun vertrouwen niet schaden, dat zal ik ze nu al zeggen”, schreeuwt Pokie uit.

Pokie zegt dat de ABOP heel hard heeft gewerkt in het district om de maximale winst te behalen. “We hebben huis-aan-huis gewerkt. Het heeft ons veel veldwerk gekost, maar we hebben altijd geloof gehad in hetgeen we deden”, zegt Pokie.

De geel-zwarte partij heeft op dit moment acht zetels binnen: twee zetels in Marowijne, twee zetels in Brokopondo en twee zetels in Sipaliwini. In Para en Paramaribo elk één zetel.

Diana Pokie is herkozen in het district Brokopondo. Zij heeft de lijst aangevoerd van de ABOP. Deze partij is de grootste geworden in dit district.

In Brokopondo zijn de drie zetels naar drie partijen gegaan. De ABOP, waar Diana Pokie de lijsttrekker was, is de grootste partij geworden van dit district. Zij is herkozen als parlementariër. Minister Sergio Akiemboto (NDP) en Ronnie Asabina (BEP) zijn volgens de voorlopige uitslagen gekozen om het district te vertegenwoordigen in De Nationale Assemblee. 
Diana Pokie zegt aan Starnieuws dat het een spannende strijd was. "Vanaf de verkiezing van 2015 hebben wij keihard gewerkt. En het resultaat mag er zijn. Wij gingen voor twee zetels, maar hebben dat net niet gehaald", zegt Pokie. "Maar wij zijn tevreden met dat de ABOP als grootste uit de bus is gekomen. Brokopondo, kiesdistrict 9, heeft 7.935 kiezers. 
De NDP heeft volgens Pokie de BEP zwaar ondersteund en ook mensen in het district geaccommodeerd. "Toch is het hen niet gelukt om de ABOP klein te krijgen", merkt ze op. "Wij hebben een heel goed team en er is hard gewerkt. Wij zullen ons blijven inzetten voor Brokopondo", laat Pokie optekenen.