NDP zal plek Misiekaba in DNA invullen

Scroll naar beneden (Down)

Terugblik op felle uitspraken André Misiekaba - ABC Online Nieuws

André Misiekaba bevestigt op zijn Facebook-pagina dat hij uit de NDP is gestapt.

André Misiekaba. Foto: NII

Misiekaba bevestigt dat hij uit NDP is gestapt

Breaking: André Misiekaba stapt uit NDP

André Misiekaba bevestigt op zijn Facebook-pagina dat hij uit de NDP is gestapt. SR Herald maakte het nieuws wereldkundig. Nadat Misiekaba zijn bedankbrief had geschreven, is er een gesprek hierover geweest met partijvoorzitter Desi Bouterse. Het is nog niet duidelijk wat Misiekaba zal doen met de zetel. Hij is benoemd tot fractieleider van de NDP. 

Misiekaba schrijft op zijn Facebook-pagina:

"Familie, vrienden, kennissen, NDPers..., pers... Suriname, u heeft recht op informatie van mij. U begrijpt dat ik niet kan reageren op alle honderden apps, smsjes en telefoonoproepen.

Jammer dat het één en ander zo is gegaan. Ik heb een goed gesprek gehad met  partijvoorzitter Bouterse, waarbij er een traject werd uitgezet richting het weekend. Hij zou namelijk het hoofdbestuur van de partij eerst spreken. Nu lees ik dat een NDP-topper de zaak naar buiten heeft gebracht. 

Maar ja dingen gaan zoals ze moeten gaan. HET IS WAAR DAT IK UIT DE NDP BEN GESTAPT. Ik ga op een ander moment dieper op zaken in.  Ik vraag u om de rust te bewaren.

GaduAFesi"

Assembleelid André Misiekaba.

Na de slechte verkiezingsuitslag van 25 mei 2020, krijgt de Nationale Democratische Partij (NDP) wederom een zware klap. De ondervoorzitter tevens partijtopper van de paarse partij, André Misiekaba, heeft 28 juli, zijn verjaardag, de partij officieel bedankt. Dat verneemt Suriname Herald uit de top van de NDP.

Misiekaba is volgens de informant niet content met de wijze hoe zaken aangepakt worden binnen de partij. Ook het niet tot de orde roepen van bepaalde figuren binnen de organisatie is voor de politicus een doorn in het oog. Na verluidt is er nog steeds geen evaluatie gepleegd na de zware terugval met 10 zetels bij de verkiezingen van 2020.

Gisteren heeft gewezen president en partijvoorzitter Desi Bouterse, Misiekaba uitgenodigd voor een gesprek. De gewezen minister van de regering-Bouterse blijft op zijn standpunt om de parij te verlaten.

Voor de NDP zal het een zware klap zijn gezien het feit dat Misiekaba een begrip was binnen de partij. Hij was de ‘showman’, maar ook als het ging om serieuze discussies was hij een van de beste personen, geeft onze informant aan.

Als Misiekaba naar een andere partij gaat of de politiek vaarwel zegt, is nog niet duidelijk. Pogingen om een reactie van Misiekaba te krijgen zijn tot nu toe vruchteloos geweest.

NDP zal plek Misiekaba in DNA invullen

Tachana Losche

De Nationale Democratische Partij (NDP) geeft aan dat haar gewaardeerd lid en ondervoorzitter, André Misiekaba, de partijvoorzitter woensdag geïnformeerd heeft over zijn besluit om zijn lidmaatschap van de partij, en daarmede al zijn functies uit hoofde van de partij, op te zeggen.

"Wij betreuren het dat dit nieuws naar buiten is gekomen, alvorens de voorzitter de gelegenheid had om de partijstructuren te informeren. Inmiddels is het hoofdbestuur op de hoogte gesteld," zegt het hoofdbestuur van de NDP.

Als Nationale Democratische Partij willen wij André Misiekaba bedanken voor de bijdrage die hij de afgelopen jaren op verschillende niveaus heeft geleverd. Wij wensen hem succes toe in zijn verdere politieke loopbaan. De NDP-fractie in DNA zal worden aangevuld met de eerstvolgende persoon op de kandidatenlijst, deelt het bestuur mee. De persoon op de lijst in Paramaribo die volgt is Tachana Losche. 

Steun radio Tamara / Damsko met een vrijwillige bijdrage op rekening: NL58 INGB 0000067070
Ten name van:  I.D.C.C. Damsko 

Radio Tamara is een zender uit Amsterdam gericht op de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname.
De beste muziek, de laatste hits en actueel nieuws dagelijks live te beluisteren online!