VHP-voorzitter Chan Santokhi gaat voor presidentschap en Ronnie Brunswijk, leider van de ABOP, zal het roer van Jennifer Geerlings-Simons overnemen in De Nationale Assemblee. Vanmiddag wordt de samenwerking tussen VHP, ABOP, NPS en PL geproclameerd in 'het Lalla Rookh-gebouw'. Het vicepresidentschap gaat ook naar ABOP.

Starnieuws verneemt dat voor ABOP bezwaar heeft tegen een samenwerking met BEP. Met de samenwerking tussen deze vier partijen komt de te vormen coalitie op 33 zetels. (VHP 20, ABOP/PL 10 en NPS 3). Indien de president en vicepresident in de Verenigde Volksvergadering gekozen moeten worden, hebben deze partijen de overgrote meerderheid. 

Diverse posten in de nieuwe regering zijn al verdeeld. Vicevoorzitterschap van De Nationale Assemblee gaat naar VHP. Ook de post van governor van de Centrale Bank van Suriname is voor de VHP. De NPS en PL krijgen elk twee ministeries. PL krijgt Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken. De NPS Onderwijs en Olie- en Gaszaken. Vernomen wordt dat Natuurlijke Hulpbronnen wordt opgesplitst. 

Volgens verkregen informatie krijgt ABOP verder Justitie en Politie, Handel, Industrie & Toerisme en Natuurlijke Hulpbronnen en Regionale Ontwikkeling. De rest van de ministeries gaat naar de VHP.

Steun radio Tamara / Damsko met een vrijwillige bijdrage op rekening: NL58 INGB 0000067070
Ten name van: I.D.C.C. Damsko

Radio Tamara is een zender uit Amsterdam gericht op de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname.
De beste muziek, de laatste hits en actueel nieuws dagelijks live te beluisteren online!