'Spelers als Lens, Promes en Wijnaldum dragen bij
aan ons trainingskamp'

Bondscoach Dean Gorré heeft serieuze plannen met het nationale elftal van Suriname.
De oud-speler van onder meer Feyenoord en Ajax wil met het versterkte Suriname een gooi naar WK-kwalificatie doen én wordt gesteund door gerenommeerde Oranje-internationals met Surinaamse roots, vertelt hij bij Rondo.

Gorré heeft onder meer Miquel Nelom, Kelvin Leerdam, Diego Biseswar en Florian Jozefzoon al onder de streep getrokken. Spelers als Georginio Wijnaldum en Quincy Promes komen uit voor het Nederlands elftal, maar leveren ook hun bijdrage. "Eén van de dingen die we hebben gedaan: we hebben voetballers gevraagd of ze wat overhebben voor een trainingskamp van de jongens in Nederland", vertelt de bondscoach in de Ziggo Sport-talkshow. "Jongens als Jeremain Lens, Promes, Wijnaldum hebben toch wat bijgedragen."

De 49-jarige oud-prof heeft zelf al het een en ander op moeten offeren voor zijn nieuwe baan: hij moest zich in Suriname vestigen. "Ik kwam thuis en ik zei tegen mijn vrouw: ik heb een aanbieding gehad om bondscoach te worden. En ik ga er wonen. 
Zij zei 'nee'... Toen heb ik er even over nagedacht en ik zei: ik ga gewoon en jij gaat met me mee, of je blijft hier. Ze was niet blij, maar ik heb toch de beslissing genomen.
Nu zijn we anderhalf jaar verder en ziet ze waarom ik het heb gedaan.

Steun radio Tamara / Damsko met een vrijwillige bijdrage op rekening: NL58 INGB 0000067070
Ten name van:  I.D.C.C. Damsko 

Radio Tamara is een zender uit Amsterdam gericht op de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname.
De beste muziek, de laatste hits en actueel nieuws dagelijks live te beluisteren online!