Saramacca geteld: twee voor VHP en 1 voor NDP

VHP grote winnaar in Saramacca

In het kiesdistrict Saramacca heeft de VHP twee zetels behaald, terwijl de derde zetel naar de NDP gaat. Saramacca heeft 12.425 kiesgerechtigden.

De VHP is grote winnaar in Saramacca. Volgens de lijst komen bij de VHP Radjinder Debi en Mahinder Jogi binnen. Jogi mag aan zijn vierde termijn als assembleelid beginnen.

Bij de NDP komt Aroon Samjiawan binnen. Nao-mi Samidin keert niet terug in het parlement.

Tijdens deze verkiezing hebben in Saramacca zeven politieke partijen meegedaan. Te weten HVB, NDP, A20, PL, NPS, VHP en SPA. Saramacca telt 24 stembureaus.

Mahinder Jogi heeft ruim 3.400 stemmen gehaald in Saramacca. De kans is groot dat hij bij voorkeur is gekozen.

In het district Saramacca  -kiesdistrict 8- zijn alle stemmen al geteld. Met deze verkiezingsuitslagen gaan twee van de drie zetels naar de VHP en één naar de NDP. In dit district zijn er 12.425 kiezers en ging de strijd om drie zetels. 

Radjinder Debi, Nathalie Amatmohamed en Mahinder Jogi zijn de kandidaten voor de VHP. Jogi die op de derde plaats was gekandideerd, gaat voor een vierde termijn. De VHP- lijst in Saramacca werd in tegenstelling met voorgaande verkiezingen aangevoerd door Debi. Voorheen was Jogi lijsttrekker voor de oranjepartij in kiesdistrict 8.

De NDP-lijst werd aangevoerd door Aroon Samjiawan, gevolgd door  Noami Samidin en Jyant Lalbiharie. Eén van de NDP- kandidaten is gekozen.  Volgens de eerste cijfers heeft Lalbiharie de meeste stemmen op de NDP-lijst behaald. Bij de VHP zijn de lijsttrekker Debi en parlementariër Jogi gekozen. Jogi heeft ruim 3,400 stemmen behaald.