Krishna Mathoera, lijsttrekker van de VHP in Paramaribo, heeft meer stemmen getrokken dan president Desi Bouterse, lijstaanvoerder van de NDP. (Foto: Ranu Abhelakh)

"Nee, ik had niet verwacht dat ik meer stemmen zou krijgen dan president Desi Bouterse", antwoordt VHP-topper Krishna Mathoera op een vraag van Starnieuws. Zij heeft in Paramaribo maar liefst 20.379 stemmen gekregen, terwijl NDP-voorzitter Bouterse genoegen moet nemen met 15.545 stemmen. Vijf jaar geleden hadden 34.894 kiezers op Bouterse gestemd. Op Mathoera stemden toen 2815 in Wanica. De VHP heeft 7 zetels in Paramaribo op haar naam gekregen. Bij de vorige verkiezing had de partij in V7 verband 2 zetels in Paramaribo en de NDP 9. 

Mathoera vindt dat NDP haar verlies gewoon moet erkennen en geen vertragingstactieken moet toepassen. Zij heeft ook bezwaar aangetekend tegen de brief die de paarse partij heeft ingediend bij de openbare zitting van stembureau Paramaribo, donderdag. "De NDP moet gewoon sportief blijven en de democratie respecteren. Het volk heeft gesproken en daarvoor moet eenieder het hoofd buigen. Dat hebben wij ook gedaan in 2010 en 2015," voert de VHP'er aan. 

"Mijn werk in De Nationale Assemblee is gewaardeerd. Ik heb vijf jaar lang mijn stem laten horen en ben niet bezweken voor intimidatie," zegt Mathoera. Zij merkt op dat met het uitbrengen van de stemmen de kiezers duidelijk maken dat ze gaan voor nieuw leiderschap en meer vrouwen in het bestuurlijke. Zij merkt op dat zij haar job heel serieus neemt en daarom geprobeerd heeft om bij alle wetten die behandeld zijn haar bijdrage te leveren. 

Tijdens de verkiezingscampagne heeft Mathoera gemerkt dat zij in alle ressorten warm en hartelijk is ontvangen. De VHP heeft overal ondersteuning gekregen. Zij zal zich in de komende periode met nog meer energie inzetten, opdat Suriname uit het diepe dal kan klauteren. Mensen hebben met hun stem tot uitdrukking gebracht dat dit funeste beleid gekeerd moet worden. Zij vindt dat er geen tijd te verliezen is, want er is veel werk te doen.