President Chan Santokhi en zijn echtgenote. Foto: VHP

President Santokhi en partner Melissa trouwen vandaag

Melissa Seenacharry en haar levenspartner Chan Santokhi donderdag, vlak voor de inauguratie als president. Het paar heeft besloten in het huwelijk te treden. (Beeld: René Gompers)

De huwelijksceremonie is op dit moment gaande in de woning van het paar te Lelydorp.

Huwelijksceremonie presidentieel paar gaande

Santokhi en zijn partner die jarenlang samenwonen, hebben nu besloten om in het huwelijk te treden. Mellisa Seenacherry zal haar advocatenpraktijk combineren met ondersteuning van de president in vooral het sociale werk.

Het nieuws was te vroeg uitgelekt over het in het huwelijk treden van president
Chan Santokhi met zijn levenspartner Melissa Seenacherry. Gemeld werd dat het staatshoofd in het geheim in het huwelijk was getreden, maar de informatie werd een paar dagen te vroeg gedeeld. Starnieuws verneemt dat de huwelijksvoltrekking later op dag plaatsvindt in besloten huiselijke kring. 

Eerder waren er vragen gesteld aan VHP-voorzitter Santokhi of er een first lady is.
Toen had hij aangegeven dat hij wel een levenspartner heeft, maar dat er nog geen first lady is. De vraag werd gevoed door berichten van de mediacommissie van de VHP, die tot twee keer toe in berichten er gewag van maakte dat mevrouw Santokhi goederen aan hulpbehoevenden had gedoneerd. Santokhi is eerder getrouwd geweest en is jaren geleden gescheiden. 

Santokhi en Seenacherry wonen jarenlang met elkaar samen. Het paar heeft besloten nu in het huwelijk te treden. Seenacherry is afgelopen week beëdigd tot advocaat.
Zij wilde rechter worden en volgde de RAIO-opleiding. In 2014 werd zij samen met twee anderen afgevoerd van de lijst, mede onder aanvoering van de toenmalige minister van Justitie en Politie, Edward Belfort. Hiertegen heeft Seenacherry succesvol geprocedeerd. Zij heeft nu bewust voor gekozen om zich te vestigen als advocaat. Zij zal haar taken als first lady combineren met haar advocatenpraktijk. 

Santokhi heeft zaterdag, tijdens de teambuilding met de leden van de regering, meegedeeld dat hij zondag in huiselijke kring in het huwelijk treedt.
Het nieuwe regeerteam is dit weekend in het Courtyard by Marriott Hotel bijeen. Daarbij de nieuwe ministers aangescherpt, terwijl ook verschillende punten over het nieuw te voeren beleid wordt besproken. Zondag zal specifiek worden ingegaan op de drie prioriteitsgebieden van de regering: de financiële crisis, Covid-19 en het armoedevraagstuk en hoe delen van de Surinaamse bevolking hierbij geholpen moeten worden. 


President Santokhi en partner Mellisa in het huwelijksbootje gestapt

President Chan Santokhi en zijn echtgenote. Foto: VHP

President Chan Santokhi is vandaag in klein gezelschap van familie en vrienden in het huwelijksbootje gestapt met zijn partner Mellisa. Na vandaag heeft Suriname officieel zijn first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry.

Al heel vroeg vandaag toen bekend werd dat de president in het huwelijk zou treden, werd sociale media overspoeld met felicitatieboodschappen. “Gefeliciteerd en een goede vaart”; “Ik wens jullie het beste in het leven met ons samen”; “God zegene jullie”; “Goede vaart Zijne Excellentie en uw wederhelft,” zijn de vele gelukwensen die het echtpaar heeft ontvangen van de samenleving.

Het echtpaar heeft binnen een week tijd afzonderlijke hoogtepunten in hun leven kunnen ervaren. Zo werd Chan Santokhi beëdigd tot president van de Republiek Suriname met toen zijn partner aan zijn zij. Mellisa werd beëdigd tot advocaat. Zij heeft laten doorschemeren dat ze deze functie zal combineren met haar functie van first lady.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van Suriname dat een president in functie in het
huwelijk is getreden.

Steun radio Tamara / Damsko met een vrijwillige bijdrage op rekening: NL58 INGB 0000067070
Ten name van:  I.D.C.C. Damsko 

Radio Tamara is een zender uit Amsterdam gericht op de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname.
De beste muziek, de laatste hits en actueel nieuws dagelijks live te beluisteren online!