NPS-voorzitter en echtgenote thuis in isolatie

Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, presenteerde maandag in De Nationale Assemblee Ronnie Brunswijk als kandidaat-voorzitter en Dew Charman als vicevoorzitter. (Foto: Ranu Abhelakh)

Brunswijk ook positief; DNA-vergadering uitgesteld

Geachte lid,
namens de voorzitter van de Nationale Assemblee deel ik mee dat de huishoudelijke vergadering van morgen , donderdag 2 juli verschoven is naar vrijdag 3 juli om 14:00 uur

De huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee van donderdag is verschoven naar vrijdag.

NPS-voorzitter Gregory Rusland én zijn echtgenote zijn woensdag Covid-19 positief bevonden. Zij zijn thuis in zelf-isolatie en worden medisch gemonitord. De NPS-topman om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij zich niet ziek voelt. Hij zal zijn werkzaamheden van huis uit elektronisch doen. 

Rusland weet niet hoe hij besmet is geraakt. Hij had wel vergaderd met politici die positief zijn bevonden. Mogelijk is hij zo besmet geraakt. Intussen heeft hij de opdracht gegeven om het partijgebouw te sluiten. Ook zullen mensen die intensief in contact waren met hem worden gevraagd om zich te testen. Enkelen zijn al getest. Ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo is ook positief getest.


"Mijn vrouw is drie weken nergens gegaan omdat zij niet besmet wilde worden", zegt Rusland. Voor haar is het een klap dat ze toch besmet is geraakt door hem. De politicus merkt op dat hij de afgelopen periode juist voor het werk veel heeft vergaderd. 

"Ik zal zoveel mogelijk van huis uit verder gaan met het vele werk dat verzet moet worden in deze periode," zegt Rusland. Er moet nog overleg gevoerd worden over het verdere verloop rond de verkiezing van de president en de vicepresident en de overdracht van het bestuur van het land aan de nieuwe coalitie. 

De NPS-voorzitter roept eenieder op zeer voorzichtig te zijn, omdat blijkt dat hoe voorzichtig je ook bent, het virus agressief in het verspreiden blijkt te zijn.

Eerder is bekend geworden dat Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, positief is getest. Hij is opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. NPS-voorzitter Gregory Rusland is in thuis-isolatie. Hij heeft nog geen symptomen. Ook zijn echtgenote is positief bevonden. 

Starnieuws verneemt dat het Assembleegebouw grondig wordt ontsmet. De werkzaamheden zijn reeds aangevangen. Het advies is gegeven om de vergadering van donderdag niet door te laten gaan. Ook het personeel van De Nationale Assemblee is huiverig door de ontstane situatie. 

Nagegaan wordt wie in nauw contact is gekomen met de leiders die besmet zijn geraakt. Het advies is gegeven om alvast in zelf-quarantaine te gaan. 

Radio Tamara is een zender uit Amsterdam gericht op de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname.
De beste muziek, de laatste hits en actueel nieuws dagelijks live te beluisteren online!

Steun radio Tamara / Damsko met een vrijwillige bijdrage op rekening: NL58 INGB 0000067070 Ten name van:  I.D.C.C. Damsko