Jouw verbinding met Suriname

NDP-ondervoorzitter André Misiekaba heeft in een audiobericht het verlies van de NDP toegegeven. Tot vanmorgen was er 98.3 procent van de stemmen verwerkt en de kans is niet meer aanwezig dat er verschuivingen plaats zullen vinden, zegt Misiekaba in het audiobericht. Maar volgens Misiekaba is de NDP nog niet helemaal uitgespeeld.

Met deze stand is VHP de grootste met 20 zetels, NDP is de tweede grootste partij met 16, ABOP met acht, NPS met drie, BEP en PL elk met twee, zegt de NDP-ondervoorzitter.

De NDP is volgens Misiekaba sedert eergisteren bezig te kijken naar mogelijke samenwerkingen met andere partijen. Hij stelt echter dat als de overige partijen gaan samenwerken, de NDP natuurlijk in de oppositie zal komen, maar de kans van de NDP is nog niet uitgespeeld omdat de partij de tweede grootste partij van het land is.

Het laatste woord is nog niet gezegd. “De voorzitter en anderen zijn bezig en als ze klaar zijn dan zullen we dat horen. We zullen horen als het gelukt is om een coalitie met anderen te vormen of we zullen horen dat we maar in de oppositie moeten plaatsnemen en dan zal het werk van de partij onverkort vanuit die positie verder uitgevoerd worden”, aldus Misiekaba.