Jouw verbinding met Suriname

Radio Tamara Sport door
Ben Douglas 

Radio  Tamara Iwan Bottse:
"Een oproep voor u allen"
 


ABC Radio
01 december 2023 
Topsport

Apintie Radio
01 december
 2023
Middag Sport

SRS Radio
01 decem
ber 2023
Sport in 5

Radio 10 Sport
01 december 2023

PARAMARIBO — Robinhood is vrijdagavond tot back-to-back kampioen van Suriname gekroond na de 2 – 0 zege op Broki in het Franklin Essedstadion. Clubtopscorer Shaquille Caïro nam beide goals voor zijn rekening. Het is het 26e landskampioenschap van “Bin” die aan een gelijkspel voldoende had om de titel te prolongeren.

Breaking news! Henk ten Cate assistent – bondscoach Natio!!

 6 mei 2023  SVB

 

Henk ten Cate is toegevoegd als assistent- bondscoach van de nationale selectie van Suriname! De zeer ervaren trainer die onder andere bekend is om zijn staat van dienst bij FC Barcelona, wordt toegevoegd aan de technische staf die reeds bestaat uit Aron Winter en de assistenten Ryan Koolwijk en Roberto Godeken.

Het begon ooit met een gesprek tussen de huidige bondscoach en Ten Cate zelf, waarbij laatstgenoemde toen aangaf dat hij Winter zou assisteren als het eens inderdaad zover was. De geboren Amsterdammer, 68 jaar oud inmiddels, zegt bijzonder blij te zijn met zijn nieuwe functie. Ook legt hij er de nadruk op dat hij er als assistent is van Winter en dus ook meegaat met de spel- en zienswijze van de bondscoach.

Ten Cate vertelt altijd ervoor klaar te hebben gestaan om iets voor Suriname te kunnen betekenen. Met de rest van de staf hoopt hij Natio naar grotere hoogtes te kunnen leiden en de te realiseren doelen als bereiken van de Gold Cup en het WK in 2026 daadwerkelijk tot stand te brengen.

Aron Winter zelf geeft ook aan uiterst tevreden te zijn met deze aanwinst en is ervan verzekerd nog veel uit deze relatie te kunnen leren.

Tenslotte geeft Ten Cate aan veel geloof te hebben in een positieve ontwikkeling, omdat het talent er ongetwijfeld aanwezig is. Ook hoopt hij tesamen met de bondscoach en Brian Tevreden meer en eventueel betere spelers te kunnen aantrekken om voor Natio uit te komen. Ook bij hem is het bekend dat spelers nog vaak in twijfel zitten of ze moeten wachten of er een uitnodiging komt van het nederlands elftal of gelijk voor Natio moeten kiezen.

Radio Tamara is een zender uit Amsterdam gericht op de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname.
De beste muziek, de laatste hits en actueel nieuws dagelijks live te beluisteren online!

Steun radio Tamara / Damsko met een vrijwillige bijdrage op rekening: NL58 INGB 0000067070 Ten name van:  I.D.C.C. Damsko