NPS wil zetel in Coronie terug

Na fufuru den fufuru wang zetel fu NPS’

NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft sterke vermoedens dat de NDP niet op een eerlijke manier de 2 zetels in Coronie heeft binnengehaald. “De NPS heeft daar die zetel gemist op 63 of 83 stemmen. Als in Coronie beide zetels bij de NDP zijn, dan na fufuru den fufuru wang zetel fu NPS”, zegt de NPS-voorzitter. Hij verwees naar de verschillende berichten, die reeds in de vroege ochtend van 25 mei al uit Coronie kwamen, waaronder bussen vol met kiezers die bij niemand daar in het gebied bekend overkwamen. “Mensen die Coronie niet kenden. Mensen die zelfs niet eens wisten waar ze waren en hun stem zijn gaan uitbrengen op de regeringspartij. Wat ik heb opgeteld, waren het zeker 6 tot 7 bussen en laat het maal 20 zijn. Dan begrijpt u waarom wij vandaag die zetel niet krijgen waarop we recht hebben.” De groene partij is daarom momenteel bezig met een proces om te kijken hoe de ondersteuning gegeven kan worden om deze zaak al aan de orde hebben gesteld. “Want unu wani unu zetel baka!”, aldus Rusland.

Breaking: NDP pakt beide zetels in Coronie

NDP-lijsttrekker Remi Tarnadi was er van overtuigd dat hij voor een vijfde termijn herkozen zou worden in Coronie. NPS wordt de tweede grootste partij in dit district, maar zal geen zetel veroveren.

De Nationale Democratische Partij (NDP) krijgt volgens de voorlopige cijfers beide zetels in kiesdistrict 4, het kleinste district Coronie. Dit voorspelt Starnieuws op basis van het aantal stemmen dat nu geteld is. Zoals het er nu eruit ziet krijgt NDP-lijsttrekker Remi Tarnadi zijn vijfde termijn en keert Joan Wielzen terug voor haar tweede termijn. Zeven politieke partijen dongen naar die twee zetels. PALU is  weggevaagd. Even leek het erop alsof de Nationale Partij Suriname (NPS) een zetel zou halen.

De 2.102 kiezers in Coronie hebben hun stem op vier stembureaus uitgebracht. Met veel minder stemmen kan iemand al verkozen worden tot DNA-lid. De zeven politieke partijen die strijden voor de twee zetels zijn: NDP, VHP, A20, PALU, PRO, ABOP en de NPS.

Bij de verkiezingen van 2015 kreeg de NDP een zetel (Remi Tarnadi) en de PALU één (Cleon Gonsalves Jardin de Ponte).  Tarnadi was ervan overtuigd dat hij wederom zou worden gekozen. In december 2017 werd hij districtscommissaris (dc) van Coronie, nadat hij de De Nationale Assemblee vaarwel zei. In april van dit jaar stapte hij op als dc en stelde zich weer kandidaat in zijn geboortedistrict.

Tarnadi zegt dat de NDP tal van projecten gerealiseerd in Coronie. “De agrarische sector is niet van de grond gekomen, omdat het een hele organisatie behelst. Het is de verschillende regeringen niet gelukt, maar kan volgens Tarnadi wel worden gerealiseerd, "omdat Coronie wel de potentie heeft.”