In Marowijne zetelverdeling onveranderd

De ABOP heeft haar positie in kiesdistrict 7, Marowijne behouden. ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk en lijsttrekker in Marowijne had aangegeven dat zijn partij ging voor de volle winst. De voorlopige resultaten tonen dat zijn partij, twee van de drie zetels in Marowijne heeft behouden.
Behalve Brunswijk, keert Marinus Bee terug in het parlement. Op nummer 3 op de ABOP-lijst staat Geneviévre Jordan gekandideerd. De derde zetel gaat naar de NDP. Bij de vorige verkiezingen in 2015 was NDP'er Grace Watamaleo gekozen in kiesdistrict 7. De NDP-kandidatenlijst wordt dit keer aangevoerd door Claudia Doornkamp gevolgd door Clyde Senwai en Nicolas Prisiri. In dit district zijn er 14.102 stemgerechtigden, goed voor drie zetels.

De ABOP vindt dat door de situatie met de gesloten grenzen veel aanhangers die in Frans-Guyana zitten, niet hebben kunnen stemmen. Er was ook veel ruis over de situatie. 

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP tevens lijsttrekker in Marowijne.

In het kiesdistrict Marowijne hebben zowel de ABOP als de NDP zetels behaald. Van de drie zetels gaan twee zetels naar de ABOP en één naar de NDP. Deze zetelverdeling in Marowijne is hetzelfde als in 2015.

De overige partijen hebben geen zetels behaald. Tijdens deze verkiezing hebben in Marowijne tien politieke partijen meegedaan: BEP, HVB, A20, NPS, PRO, VHP, SPA, ABOP, VVD en de NDP.

Met deze uitslag keren Ronnie Brunswijk en Marinus Bee terug in het parlement. Voor de NDP komt Claudia Doornkamp in het parlement.

Gisteren zei Bee nog dat de ABOP zeker was van het behoud van de twee zetels in Marowijne en dat de partij misschien zelfs ook de derde zetel zou behalen. Dit laatste is echter niet gelukt.

Dit kiesdistrict telt 14.102 kiesgerechtigden.