Commissie inventarisatie publieke goederen geïnstalleerd

Arun Hardien. Foto: Ranjiv Sunderpersadlall

President Chan Santokhi heeft de commissie Oneigenlijk Gebruik Publieke Goederen geïnstalleerd. Deze commissie heeft onder meer als taak een inventarisatie te plegen van de aangetroffen situatie bij de machtsoverdracht. Er moet een inventarisatie komen van de aangekochte goederen ten behoeve van de staat, semi-overheidsinstellingen en of parastatale ondernemingen.

Commissievoorzitter Arun Hardien zegt dat er een integrale inventarisatie van diverse publieke goederen zal plaatsvinden en de status daarvan in kaart brengen.
De commissie zal de regering van adviezen voorzien ten aanzien van de status van deze goederen, stelt de voorzitter.

Hardien gaf verder aan, dat nagegaan zal worden waar en welke objecten gehuurd zijn en wat ook de status daarvan is. Een andere opdracht voor deze werkgroep is een inventarisatie van de aangekochte, gehuurde en verkochte voertuigen ten behoeve van de staat en of semi-overheidsinstellingen en of parastatale ondernemingen.

Om de werkzaamheden af te kunnen ronden heeft de commissie een jaar de tijd gekregen. Volgens de commissievoorzitter kijkt het staatshoofd uit naar het eerste advies van deze werkgroep. Het instellen van deze presidentiële commissie is van belang om een duidelijk beeld te hebben over de status van alle goederen, die door de overheid zijn aangeschaft aangezien de samenleving daar recht op heeft.

De commissie die gisteren is geïnstalleerd bestaat naast Hardien uit Garcia Paragsing, Richele Apinsa, Amina Pardi, Irshaad Fatehmohamed, A.R. Rahamat, Aniel Biharie, Dharmradj Parohi, Paul Van Dun, Harty Dijksteel en Malinidevi Sewradj.

Steun radio Tamara / Damsko met een vrijwillige bijdrage op rekening: NL58 INGB 0000067070
Ten name van:  I.D.C.C. Damsko 

Radio Tamara is een zender uit Amsterdam gericht op de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname.
De beste muziek, de laatste hits en actueel nieuws dagelijks live te beluisteren online!