Brunswijk in fotogalerij DNA als gewezen voorzitter

De foto van gewezen parlementsvoorzitter Ronnie Brunswijk prijkt nu ook in de fotogalerij van DNA. Foto: Suriname Herald

Zijn verlangen was om in de fotogalerij van het hoogste orgaan van staat te komen en gisteren was dat een feit. Ronnie Brunswijk, gekozen vicepresident en voorzitter van de ABOP, staat in de fotogalerij van De Nationale Assemblee (DNA). Op 29 juni 2020 is hij bij acclamatie gekozen tot voorzitter van DNA.

Hij heeft precies zestien dagen de leiding gehad over het parlement. Hij gaat de geschiedenis in als kortst zittende parlementsvoorzitter. Nadat hij op 13 juli gekozen is tot vicepresident, heeft hij afstand genomen van de stoel. Partijgenoot Marinus Bee is vandaag gekozen tot opvolger van Brunswijk.

Weg plaveien
Tijdens zijn felicitatieboodschap aan de nieuwe voorzitter gaf Brunswijk aan, dat hij niet zomaar eerst voorzitter is geworden van het parlement. “Mi ben de bezig e krin a pasi gi yu,” zei hij tegen Bee. Volgens Brunswijk was hij bezig de weg te plaveien voor Bee, zodat er geen obstakel kon zijn.

Zijn foto hangt naast die van gewezen DNA-voorzitter Jennifer Simons. “Een dag, tien of honderd jaren, het maakt niet uit. Voorzitter blijft voorzitter. Brunswijk staat als eerste marron hier,” zei de nieuwbakken voorzitter Bee.

Brunswijk is bijzonder blij met deze ontwikkeling. “We hebben weer geschiedenis geschreven. Na vijf jaar zal mijn foto ook hangen als gewezen vicepresident van Suriname,” gaf een zeer trotse Brunswijk aan.

Jerrel Harderwijk

De weg te plaveien voor Bee:
“Mi ben de bezig e krin a pasi gi yu,” zei hij tegen Bee.

De Speech van Ronny Brunswijk

De Speech van Marinus Bee

Radio Tamara is een zender uit Amsterdam gericht op de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname.
De beste muziek, de laatste hits en actueel nieuws dagelijks live te beluisteren online!

Steun radio Tamara / Damsko met een vrijwillige bijdrage op rekening: NL58 INGB 0000067070 Ten name van:  I.D.C.C. Damsko