De openbare zitting van het hoofdstembureau Commewijne is vanmiddag gehouden onder leiding van districtscommissaris Ajaikoemar Kali. In Commewijne heeft Roy Mohan, lijsttrekker van de VHP, de meeste stemmen behaald. Hij kreeg 3724 stemmen. Van de VHP is eveneens gekozen Soerjani Mingoen-Karjomenawi . Zij kreeg 1212 stemmen. Ann Sadi van de NDP kreeg 1291 stemmen op haar naam en is gekozen. Van de Pertjajah Luhur is lijstduwer Evert Karto gekozen. Hij kreeg 1459 stemmen.  Ingrid Karta-Bink, de lijsttrekker van de PL, is niet herkozen.

FR

Roy Mohan

Commewijne zetels: VHP 2, NDP 1, PL/ABOP 1

Op basis van de voorlopige telling van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in Commewijne de VHP 2 zetels behaald. De NDP en Pertjajah Luhur/ABOP hebben elk één zetel. Nagenoeg alle stembureaus van Commewijne zijn verwerkt door het ministerie. 

In Commewijne heeft de NPS niet voldoende stemmen gehaald om de zetel te kunnen behouden. Marlon Budike die de plaats van wijlen Sheilendra Girjasing (VHP) had ingenomen, zal niet terugkeren in de nieuwe samenstelling van De Nationale Assemblee. 

Welke personen gekozen zijn in Commewijne, is nog niet duidelijk. De VHP is met honderd procent gegroeid in Commewijne. 

De uitslagen in Paramaribo, Wanica, Sipaliwini en Para zijn nog niet volledig verwerkt door Binnenlandse Zaken. 

In Commewijne heeft de VHP 2, de NDP 1 en Pertjajah Luhur/ABOP 1 zetel.