Sportpaspoort voor betere prestaties internationaal voetbal

Bondscoach Dean Gorré en Nigel Hasselbaink. De speler staat onder contract van de Israëlische club Hapoel Beër Sheva. (Foto: Diederik Samwel)

Sportpaspoort voor betere prestaties internationaal voetbal
Bondscoach Dean Gorré en Nigel Hasselbaink.
De speler staat onder contract van de Israëlische 
club Hapoel Beër Sheva.  Starnieuws 18-11-2019

Apintie Radio: John Jones

De West Online November 19, 2019

Geruime tijd bestaat reeds de behoefte professionele voetballers met een andere nationaliteit, doch van  Surinaamse origine, bij internationale wedstrijden uit te laten komen voor ons Surinaams Nationaal Voetbal Elftal. Dit zal zorgen voor de verhoging van zowel het spelniveau als de prestaties van ons nationaal team op zowel nationaal als internationaal niveau met als gevolg een betere wereldranking. De regering van de Republiek Suriname heeft hiertoe een voorziening getroffen middels de verstrekking van het eerste nationaal sportpaspoort. Voorafgaand hieraan zijn consultaties gehouden met zowel nationale als internationale voetbalorganisaties en instituten, met inachtneming van bij de overkoepelende organisatie geldende regels en procedures en met de ondersteuning van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) en zijn bondscoach Dean Gorre, bij de voltooiing van dit proces. De Surinaamse voetballer, het voetbalminnend publiek, maar bovenal het Surinaams voetbal in zijn algemeenheid, zullen hierdoor kunnen profiteren van een verbeterd internationaal voetbalklimaat en de daarbij behorende resultaten.

 

Radio Tamara: Ben Douglas 30-11-2019

Om het spelniveau van voetbal en de prestaties van het nationaal team internationaal te verhogen, heeft de regering het eerste nationaal sportpaspoort verstrekt. Nigel Hasselbaink (28) maakte zijn debuut voor het Surinaamse voetbalelftal in de Nations League wedstrijd vrijdagavond tegen Dominica.

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat geruime tijd de behoefte bestaat om professionele voetballers met een andere nationaliteit uit te laten komen bij internationale wedstrijden voor het nationale elftal. Voorwaarde is dat ze van Surinaamse origine zijn. "De Surinaamse voetballer, het voetbalminnende publiek, maar bovenal het Surinaamse voetbal in zijn algemeenheid zal middels deze impulsen kunnen profiteren van een verbeterd internationaal voetbalklimaat en daarbij behorende resultaten."

Voorafgaand aan de verstrekking van het sportpaspoort zijn er consultaties gehouden met zowel nationale als internationale voetbalorganisaties en instituten. Dit op basis van de regels en procedures die gelden bij de overkoepelende organisatie en met de ondersteuning van de Surinaamse Voetbal Bond en zijn bondscoach Dean Gorre. 

"Deze voorziening en de daaruit voortvloeiende sportimpulsen zullen ongetwijfeld leiden tot een geprogrammeerde groei en verhoging van ons nationaal als internationaal spelniveau. Hierdoor zullen talent en potentie worden benut om het gewenste resultaat te bewerkstelligen," stelt het ministerie. 

Steun radio Tamara / Damsko met een vrijwillige bijdrage op rekening: NL58 INGB 0000067070
Ten name van:  I.D.C.C. Damsko 

Radio Tamara is een zender uit Amsterdam gericht op de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname.
De beste muziek, de laatste hits en actueel nieuws dagelijks live te beluisteren online!