Medewerkers van Hoofdstembureau Sipaliwini tonen op een scherm de verkiezingsuitslag in kiesdistrict Sipaliwini tijdens de openbare zitting die zaterdagmorgen is gehouden in Bridge View. Foto: Merredith Bruce  

PARAMARIBO - NDP-parlementariërs Sylvana Afonsoewa en Aida Nading mogen het parlement gedag zeggen. De twee zijn niet gekozen in kiesdistrict Sipaliwini.
Wie namens de NDP wel binnenkomt, is Iona Edwards. Zij is met 1335 stemmen op voorkeur gekozen. Op Afonsoewa hebben 944 kiezers gestemd en op Nading 311.

De openbare zitting van het hoofdstembureau van Sipaliwini is zaterdag gehouden te Bridge View. De bijeenkomst werd voorgezeten door Adjaikoemar Kali en waarnemend voorzitter Sarwankoemar Ramai. Dit hoofdstembureau is tijdelijk samengesteld door president Desi Bouterse, omdat de voorzitter en de leden momenteel in overheidsquarantaine zijn geplaatst. Namens de Abop zijn Obed Kanape en Dinotha Vorswijk gekozen met respectievelijk 1530 om 1448 stemmen.

De Abop heeft hiermee twee zetels veroverd in dit kiesdistrict. De Bep heeft er één. Namens de Bep is Remi Kanapé gekozen. Voor Sipaliwini waren er 22.374 kiezers van wie 11.348 hebben gestemd. Dat komt neer op 51 procent. Op DNA-niveau zijn er 734 stemmen ongeldig verklaard en op rr-niveau 304. De Abop heeft 40 rr-zetels gehaald in Sipaliwini en de NDP 26.