Jouw verbinding met Suriname

'Bigi Boy' behaalt grote overwinning in Las Vegas

Bigi Boy toont diep respect voor zijn tegenstander Junior 'Cigano' Dos Santos. (Foto: Facebook Bigi Boy)

Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik (32) heeft een geweldige overwinning behaald op voormalig zwaargewicht kampioen, de Braziliaan Junior 'Cigano' Dos Santos (36).
Hij heeft trefzeker tijdens Ultimate Fighting Championship (UFC) 252 in Las Vegas
zojuist een belangrijke stap gezet naar het kampioenschap.
Nadat hij de job had geklaard, drapeerde de topsporter de Surinaamse vlag over zijn schouders.


Bigi Boy heeft zijn elfde gevecht omgezet in winst. Hij verloor tot nu toe alleen op 9 mei toen hij in 20 seconden knock-out ging in de UFC tegen de Fransman Francis Ngannou die uitkomt voor Kameroen. In februari 2019 maakte Bigi Boy zijn UFC-debuut. Hij versloeg toen de Braziliaan Junior Albini in Fortaleza, Brazilië.

Met support van heel Suriname en president Chan Santokhi die in een video-boodschap hem het allerbeste had toegewenst, heeft Bigi Boy zijn klasse bewezen. Velen hadden gedacht dat Cigano een maatje te groot zou zijn voor Bigi Boy. De Surinaamse topatleet was echter zeker van zijn zaak. Beheerst en precies op het juiste moment gaf hij de rake klappen en zijn voetstoot was behoorlijk pijnlijk voor de Braziliaan. In de tweede ronde sloeg Bigi Boy zijn tegenstander knock-out.

Trainer Michael Babb staat niet lang stil bij deze overwinning. Op de Facebook-pagina van Bigi Boy is zijn eerste vraag na de wedstrijd: 'wie is de volgende!'. Bigi Boy is een reuzenstap dichterbij het titelgevecht voor de baddest man on the planet.

Leroy Troon